Egészséges és diétás rágcsálnivaló: cukkini chips
Hamarosan itt van a téli sorozatnézős, bekuckózós idő és persze ilyenkor szoktak előkerülni a chipsek és egyéb nyalánkságok is. Erre egy jó alternatíva lehet a cukkini chips, ami pikk-pakk elkészül és utána sajnos méggyorsabban el is fogy. Íme egy végtelenül egyszerű recept hozzá.
Hozzávalók 2 adagra:
▶️ 1 db cukkini
▶️ szükség szerint olívaolaj (ha van olívasprayd az a legegyszerűbb)
▶️ cukkini szeletenként 1 kis csipet vegeta
▶️ cukkini szeletenként 1 nagy csipet, reszelt parmezánsajt
Elkészítése kb. 20-25 percet vesz igénybe.
A cukkinit vékony karikákra vágom. Egy tepsibe sütőpapírt teszek (vagy alufóliát). Előmelegítem a sütőt 200 C fokra.
A cukkini karikákat egymás mellé rendezzük a tepsiben, úgy, hogy ne érjenek össze. Meglocsolom olívaolajjal és fűszerezem. Végül egy-egy csipet parmezán morzsával szórom meg a tetejét.
200 C fokon, légkeveréssel 15 percig sütöm. Fokhagymás teljföllel vagy csak simán natúr joghurttal is übermega finom.