Első diétás receptem
Íme az első diétás receptem: Rukkolás-juhtúrós édesburgonya.
Hozzávalók:
500 gramm édesburgonya
15 dkg juhtúró
1 fej vöröshagyma
10-12 gerezd fokhagyma
4 csipet kakukkfű (mehet bőven, ne sajnáljátok)
1 ek olívaolaj
1. lépés:
A hozzávalókat előkészítem. Az édesburgonyát megpucolom és apróbb kockákra vágom.
A vöröshagymát megpucolom és feldarabolom nagyobb szeletekre.
A fokhagymát nem szabad megpucolni, mert ha a héjában sül akkor nem ég meg és sokkal finomabb lesz!
2. lépés:
A sütőt 200 C fokra előmelegítem.
Egy tepsibe beleteszem a zöldségeket szépen eloszlatva, ne érjenek egymáshoz.
Meglocsolom olívaolajjal és rászórom a kakukkfüvet. 20-25 percig légkeveréssel sütöm.
3. lépés.
Mikor megsültek a zöldségek, kiveszem a sütőből.
Átszedem egy tálba, óvatosan leszedem a fokhagyma héját.
Rátöröm a juhtúrót és rukkolával együtt tálalom.
Jó étvágyat hozzá!