Első diétás receptem

Íme az első diétás receptem: Rukkolás-juhtúrós édesburgonya. 

Hozzávalók:

500 gramm édesburgonya

15 dkg juhtúró

1 fej vöröshagyma

10-12 gerezd fokhagyma

4 csipet kakukkfű (mehet bőven, ne sajnáljátok)

1 ek olívaolaj

1. lépés:

A hozzávalókat előkészítem. Az édesburgonyát megpucolom és apróbb kockákra vágom. 
A vöröshagymát megpucolom és feldarabolom nagyobb szeletekre. 
A fokhagymát nem szabad megpucolni, mert ha a héjában sül akkor nem ég meg és sokkal finomabb lesz!

2. lépés:

A sütőt 200 C fokra előmelegítem. 
Egy tepsibe beleteszem a zöldségeket szépen eloszlatva, ne érjenek egymáshoz. 
Meglocsolom olívaolajjal és rászórom a kakukkfüvet. 20-25 percig légkeveréssel sütöm.

3. lépés.

Mikor megsültek a zöldségek, kiveszem a sütőből. 
Átszedem egy tálba, óvatosan leszedem a fokhagyma héját. 
Rátöröm a juhtúrót és rukkolával együtt tálalom. 

Jó étvágyat hozzá!