Vegán sütőtökkrémleves

vegan-sutotokkremleves-�-recept-foto.jpg_751x532

Hideg őszi napokra egy igazi vitamin bomba ez a leves. 

Mivel a diétám miatt nem ehetek rendes tejszínt, ezért kókusz főzőkrémet használtam helyette. 

Így egy 100%osan vegán levest kaptam. Nagyon finom lett!

Hozzávalók:

1 kg sütőtök

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

250 ml Alpro kókusz főzőkrém

1 ek étolaj

1 kk őrölt szerecsendió

ízlés szerint őrölt fekete bors

ízlés szerint só

1 ek virágméz

1. lépés:

A sütőtököt felvágom kisebb szeletekre. 

Egy tepsi aljára alufóliát (vagy sütőpapírt) teszek és erre helyezem rá a sütőtök szeleteket. 

Beteszem a sütőbe és kb. 30 perc alatt, 180 C fokon puhára sütöm őket.

2. lépés:

Miközben már jócskán sülnek a tökök, felaprítom a hagymákat és olajon megdinsztelem.

3. lépés:

Amikor a sütőtökök már puhák, kiveszem a sütőből és óvatosan egy villa és egy éles kés segítségével lehúzom a héját, felkockázom. 

A sötőtököket is hozzáadom a piruló hagymához, jól összeforgatom velük. Ráöntöm a növényi tejszínt, fűszerezem. 

Botmixer segítségével lepürésítem az egészet. 

Kicsi vizet lehet hozzá önteni, ha túl sűrűnek találjátok!

4. lépés:

Ízlés szerint mézet adok hozzá, mert a kókusz tejszín picit nekem keserű volt. 

Tálaláskor pirított hagymát esetleg pirított tökmagbelsőt szórok rá. 

Melegen a legfinomabb. :)