Vegán sütőtökkrémleves
Hideg őszi napokra egy igazi vitamin bomba ez a leves.
Mivel a diétám miatt nem ehetek rendes tejszínt, ezért kókusz főzőkrémet használtam helyette.
Így egy 100%osan vegán levest kaptam. Nagyon finom lett!
Hozzávalók:
1 kg sütőtök
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
250 ml Alpro kókusz főzőkrém
1 ek étolaj
1 kk őrölt szerecsendió
ízlés szerint őrölt fekete bors
ízlés szerint só
1 ek virágméz
1. lépés:
A sütőtököt felvágom kisebb szeletekre.
Egy tepsi aljára alufóliát (vagy sütőpapírt) teszek és erre helyezem rá a sütőtök szeleteket.
Beteszem a sütőbe és kb. 30 perc alatt, 180 C fokon puhára sütöm őket.
2. lépés:
Miközben már jócskán sülnek a tökök, felaprítom a hagymákat és olajon megdinsztelem.
3. lépés:
Amikor a sütőtökök már puhák, kiveszem a sütőből és óvatosan egy villa és egy éles kés segítségével lehúzom a héját, felkockázom.
A sötőtököket is hozzáadom a piruló hagymához, jól összeforgatom velük. Ráöntöm a növényi tejszínt, fűszerezem.
Botmixer segítségével lepürésítem az egészet.
Kicsi vizet lehet hozzá önteni, ha túl sűrűnek találjátok!
4. lépés:
Ízlés szerint mézet adok hozzá, mert a kókusz tejszín picit nekem keserű volt.
Tálaláskor pirított hagymát esetleg pirított tökmagbelsőt szórok rá.
Melegen a legfinomabb. :)