Háromsajtos rakott padlizsán
Már egy ideje megvolt a padlizsánom és szerettem volna valami finomságot készíteni belőle.
Egy kicsit lazára vettem a figurát, de szigorú candida diéta esetén csak mozzarella sajtot tegyetek bele és pulyka darálthússal főzzétek. Lehet húsmentesen is készíteni, úgy is nagyon finom, de mivel a férjem nagy húsevő, ezért nálunk nem maradhat ki belőle. :D
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók 4 személyre:
- 2db padlizsán
- 600g marha és sertés darálthús vegyesen
- 2db 40dkg-os darabolt paradicsomkonzerv
- 150g cheddar sajt
- 125g mozzarella sajt
- 100g parmezán
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csipet bazsalikom
- 2 csipet oregánó
- ízlés szerint só és vegeta
- 1 csipet őrölt fekete bors
- szükség szerint olívaolaj
Elkészítése:
A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra vágom és kevés olajban megdinsztelem. Szoktam hozzá egy kis vizet is tenni, akkor nem ég meg. Mikor már áttetsző a hagyma, hozzáadom a darálthúst is és megfőzöm.
Miközben fő a ragu felszeletelem a padlizsánokat kb. 0,5 cm-es karikákra. Két tepsibe sütőpapírt teszek és erre helyezem a padlizsánkarikákat. Olívaolajat öntök egy kis tálkába és egy ecset segítségével megkenem a padlizsánokat (használhattok olíva sprayt is, az a legjobb). Elég csak az egyik felét megkenni, mert úgyis beszívja az olajat. Kicsit megszórtam vegetával is őket, hogy ne legyenek annyira ízetlenek. Mehet be a sütőbe 200 C fokon 15 percre, a felénél meg kell fordítani.
Időközben a hús megpuhult, így hozzá lehet adni a paradicsomot is.
Kicsit összeforgatom vele és fűszerezem. Hagyom, hogy a paradicsom is szétessen és készen is van.
Egy tepsit vékonyan kikenek olajjal, az aljára simítok a paradicsomos raguból és ráfektetek egy réteg padlizsánt, reszelt cheddar sajtot. és kevés reszelt parmezánt. Majd jöhet rá a ragu és így rétegezzük tovább, amíg tart az alapanyagunk. A tetejére paradicsom és mozzarella + parmezán sajt kerüljön.
200 C fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat hozzá!